Klijnsma neemt boek Samen in ontvangst

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft in het gebouw van de Sociaal Economische Raad (SER) in Den Haag het boek “Samen” over solidariteit in ontvangst genomen. Samen is een product dat de Schrijfzaak heeft geproduceerd (teksten, beeld, vormgeving en druk) onder de naam Amazing Media (zie voor meer informatie de rubriek “Over” elders op deze website). Opdrachtgevers waren de metaalpensioenfondsen PME, PMT en hun uitvoerder MN.

In Samen komen mensen uit de Metaal en Techniek aan het woord over wat zij verstaan onder solidariteit. De behandelde onderwerpen lopen uiteen van mantelzorg tot burenhulp, van ontwikkelingswerk tot collegiaal gedrag en meer. Samen is geen ‘gewoon boek’ geworden als in de klassieke betekenis van het woord. Het is een ‘zapp boek’. Dat betekent dat de lezer er als het ware doorheen kan zappen; van voor naar achter, van achter naar voren, en hij kan beginnen met lezen waar hij maar wil.

Klijnsma ontving het boek uit handen van PMT-voorzitter Jan Berghuis en PME-bestuurder Wouter Vlasblom. De staatsecretaris complimenteerde de fondsen en hun uitvoerder met de mooie uitgave en sloot de ter gelegenheid van de boekverschijning georganiseerde paneldiscussie met Tweede Kamerleden en pensioendeskundigen over solidariteit af met een oproep aan de SER om snel te komen met uitgewerkte voortellen voor het nieuwe pensioenstelsel.